maanantai 5. huhtikuuta 2010

Answering Questions

Happy Easter! I hope you ate a bunch of yummylicious chocolate eggs!!


Kiitos kaikista edellisen postauksen kysymyksistä. Tässä vastaukset (vastaukset on kirjoitettu sillä kielellä millä kysymys kirjoitettiin).

1.Kuinka vanha oot ? 22vee.

2.Koska aloit värkkään tommosia söpöjä hommia noista massoista? Keväällä 2006. Ensimmäinen koskaan tekemäni juttu oli pienen pieni pupu. [kuva]

3.Minkä näkönen oot ja kuvakin ois kiva (: Vihreet silmät, kerroksittain kolmivärjätyt hiukset (vaaleasta tummaan). 166cm pitkä ja pisamia poskilla. [vanhoja kuvia]

4.Teetkö kaikki noi sun massataiteilus käsin tai mitään muita apuvälineitä käyttämättä ? Juu kaikki on tehty käsin. En tiedä mikä luokitellaan apuvälineeksi, mutta yleensä teen nuo muovailujutut ihan pelkkää polymer clay -massaa ja veistä apuna käyttäen. Joskus käytän akryylimaalia, piparimuotteja, hammastikkuja ym. yksityiskohtia varten.

5. Myytkö noita, tosiaan? :D Juu, myyn. En tosiaan ole koskaan myynyt missään tapahtumassa - vaan netissä. Nettikauppa löytyy [täältä] ja maksuvälineenä toimii PayPal, jota käytetään nykyään kaikkialla nettikaupoissa. Turvallinen vaihtoehto :)

6. Missä asut? Espoossa.

7. Ootko käynyt Japanissa? Haluaisitko? En oo käynyt, mutta totta kai!!! haluaisin. Ja suunnitelmissa onkin mennä moikkaamaan sinne yhtä kaveria kunhan saadaan aikataulut matchaamaan.

8. Voisitko esitellä noi sun erikoistarvikkeet, joita käytät tehdessäs näitä ihania juttuja`? Ja mistä ostat ne? Erikoistarvikkeet? Noh, elikkäs Polymer Clay-massoja joita käytän löytyy ihan Suomen askartelukaupoista kuten Sinelli, Askarelli, Hobby Point. Käytän siis FIMO soft, Sculpey Premo, Cernit -nimisiä massoja (sekä niiden "nestemäisiä" versioita kastikkeita ja suklaakuorutuksia varten). Tarvikkeita löytyy kyseisistä kaupoista massojen lähistöltä. En oikeastaan paljoa perusta "erikoisvälineistä", sillä ne maksaa kauheasti ja samantyylisiä välineitä löytyy ihan omasta kodista. En esimerkiksi omista ns. pastakonetta, mitä monet käyttävät massan litistämiseen ja venyttämiseen. Käytän mielummin kaulinta :)

9. Onko noiden söpöjen massatyyppien tekeminen vaikeeta? Eipä se kauhian vaikeeta ole. Tekemiäni videotutoriaaleja löytyy [täältä]. Voit itse päätellä niiden perusteella onko vaikeaa vai ei :)

10. Kestääkö kauan oppia tekemään noita? Ei. Tietenkin riippuu onko koskaan muovaillut mistään mitään. Lapsena tykkäsin kauheasti muovailuvahasta ja isompana tykästyin ihan savitöihin (dreijaus ym. tekniikat). Perustekniikat on helppo oppia ja sitten pystyykin tekemään vaikka mitä!

11. Miten innostuit tekeen toillasia? Harrastin melkein lukioikäiseksi asti "savikerhoa", eli tein keramiikkatöitä kerran viikossa. Lopulta aika (tai into) ei enää riittänyt siellä käymiseen ja pienen tauon jälkeen teki mieli alkaa tekemään jotain samanlaista... kunhan pystyisi "kovettamaan" ne työt kotona eikä tarvitsisi mitään erityis uuneja tai laitteita. Ja sittenpä löysin nuo Polymer Clay-massat, jotka voi kovettaa ihan oman keittiön uunissa.

12. Mitä kaikkia tarvikkeita/materiaaleja tarvitset noiden tekemiseen? Periaatteessa vain FIMO, Sculpey, Cernit (tms.) massamateriaalia ja apuvälineeksi veitsi. Jos tekee vähän erikoisempia juttuja niin tietyt työvälineet kuten hammastikut, puutikut, nestemäiset massat, maalitarvikkeet ym.t auttaa todella pitkälle :)

13. If you could spend the day modelling for one magazine which would it be?? I assume you mean "modelling" as in, creating miniature sculptures for a magazine that publishes them. Actually, I rarely read any miniature, dollhouse etc. magazines. Actually during my life I think I've only read total of two "modelling" magazines :) But I'd love my work to be featured in some sort of a fashion magazine, as a fun "jewelry" alternative. I often transform my miniature sculptures into earrings, necklaces and rings. Then again, if you meant about me (myself) modeling for a magazine, hmm. I'm not model material ;)

14. Onko lemmikkieläimiä? Jos niin mitä? :) Haluisitko jonku erityisen? Eipä ole. Aikoinaan oli akvaariokaloja ja muutama tulilisko siellä akvaariossa. Koiran haluaisin, ehdottomasti!!! Hamsterikin olisi ihan söpö vaihtoehto.

15. Ootko ikinä ratsastanut? Piditkö ? En. Pienenä mietin jos alottaisi ratsastuksen kun kaveritkin aloitti, mutta en sitten aloittanut ja mun "suhde hevosiin" on aika etäinen nykyään :)

16. Ootko ikinä ollu onnettomuudessa? En koskaan. Sanoisin että oon ollut todella onnekas siinä suhteessa että en oo koskaan joutunut sairaalaan, murtanut luita, pitänyt kipsiä tms. Siispä olen aika helpolla päässyt :)

17. Mikä on lempiaamupala? :D Hmm...aamupalaksi...croissantit! Ne vaan on niin hyviä. Ja joo, en todellakaan syö niitä aamupalaksi kuin ehkä kerran vuodessa :) Yleensä syön muroja maidolla tai sitten paahtoleipää.

18. Mikä on inhokkiväri? Entäs lemppari? Inhokkiväri on varmaankin turkoosi. Tai ei turkoosissa mitään vikaa mutta en tykkää jos esimerkiksi sisustuksessa/vaatteissa yhdistää sinistä ja vihreetä. Lemppariväri on sinisen eri sävyt. Ehkä vähän ristiriitaista :D

1 kommentti:

  1. Haha I actually tried the translate function, guess I understood every other word;)

    VastaaPoista